Πολιτική
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με σταδιακή ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς και αργότερα μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί και από το απόγευμα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί μέτριοι, που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αργότερα θα περιορισθούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που γρήγορα και από τα βόρεια, θα γίνουν βόρειοι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωϊνές ώρες στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, προβλέπει για αύριο, Παρασκευή, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο, πολύ ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα ανατολικά.