Αθλητικά
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 14:08

Αγγλία: Στην Τσέλσι ο Αμέλια, άλλο ένα ρίσκο του Μουρίνιο

Τον Ιταλό διεθνή τερματοφύλακα Μάρκο Αμέλια απόκτησε δανεικό από τη Ρόμα έως τον Ιανουάριο η Τσέλσι προκειμένου να κάνει δίδυμο με τον Μπέγκοβιτς, καθώς η επιστροφή του Κουρτουά αργεί.

Τον Ιταλό διεθνή τερματοφύλακα Μάρκο Αμέλια απόκτησε δανεικό από τη Ρόμα έως τον Ιανουάριο η Τσέλσι προκειμένου να κάνει δίδυμο με τον Μπέγκοβιτς, καθώς η επιστροφή του Κουρτουά αργεί.

Ο 33χρονος πορτιέρε ήταν επιλογή του Ζοζέ Μουρίνιο μετά τον τραυματισμό του βασικού τερματοφύλακά του. Ο Αμέλια πήγε στο Λονδίνο, πέρασε τις εξετάσεις και υπέγραψε ένα σύντομο συμβόλαιο με τους "μπλε", που δεν είχαν εναλλακτική. 

Εν αναμονή της επισημοποίησης με την ανακοίνωση των "μπλε", ήταν ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Φεντερίκο Παστορέλο, που έδωσε την είδηση μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ο εκπρόσωπος του Αμέλια δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία μαζί με τον πελάτη του, γράφοντας στην αγγλική γλώσσα: «Δείπνο με τον Μάρκο Αμέλια για να γιορτάσουμε το συμβόλαιο με την Τσέλσι. Καλή τύχη!».

Ο πρώην τερματοφύλακας των Μίλαν, Ρόμα, Λιβόρνο, Παλέρμο, Τζένοα και Λέτσε υπήρξε παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ιταλία του Μαρτσέλο Λίπι, το 2006.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο Αμέλια δοκιμάστηκε στο "Στάμφορντ Μπριτζ" από το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει το Sky, κι αφού ουσιαστικά απείχε για περίπου ένα χρόνο από τον ανταγωνισμό.

Αφού έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν το 2014 (29 συμμετοχές), ο έμπειρος γκολκίπερ πέρασε μερικούς μήνες ως ερασιτέχνης παίζοντας στην Ρόκα Πριόρα, όπου ήταν και επίτιμος πρόεδρος, πριν επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπογράφοντας στην Περούτζια, η οποία αγωνίζεται στη Serie B.