Πολιτική
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 14:24

Πρώτος σταθμός του Κυρ. Μητσοτάκη η Κύπρος

Με πρώτο σταθμό την Κύπρο αύριο Πέμπτη ξεκινάει ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας  Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την προσπάθεια εκλογής του. 

Με πρώτο σταθμό την Κύπρο αύριο Πέμπτη ξεκινάει ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας  Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την προσπάθεια εκλογής του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο εθνικός συμβολισμός είναι προφανής.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των επαφών του, σημείωσε ότι από τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη θα ενημερωθεί για τη ραγδαία πρόοδο που σημειώνεται στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι θα τον διαβεβαιώσει ότι ως Πρόεδρο της Ν.Δ. θα τον βρίσκει πάντα αρωγό στις πρωτοβουλίες του.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη, από τον οποίο, όπως είπε, θα ενημερωθεί για την επιτυχή πορεία της Κύπρου προς την έξοδο από το δικό της πρόγραμμα.

Με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αδελφού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα συζητήσει το πρόγραμμά του για την ανανέωση της Ν.Δ.

Ακόμη, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα συζητήσει με την πανεπιστημιακή κοινότητα το μοντέλο της ελεύθερης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θέλει, όπως είπε, να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.

Τέλος θα συναντηθεί με Έλληνες της Κύπρου τους οποίους θα καλέσει να συμμετάσχουν στην εκλογή νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι έχει ζητήσει από τη Ν.Δ. να στηθούν κάλπες σε όλη την ομογένεια όπου υπάρχει Νομαρχιακή Οργάνωση του κόμματός μας και τόνισε ότι η Νομαρχιακή της Ν.Δ. στην Κύπρο είναι από τις πιο δυναμικές.