Πολιτική
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2005 17:23

ΠΑΣΟΚ: Έκθετος ο κ. Α. Καραμανλής, έκθετη η ΝΔ και η κυβέρνηση

«Η καθυστερημένη παραίτηση του κ. Αχιλλέα Καραμανλή και οι επικρίσεις που ο ίδιος κάνει προς το Κόμμα του, την κυβέρνησή του και την ηγεσία της ΝΔ -διότι προς αυτούς παραπονείται για αλλαγή θέσης- δεν καλύπτουν προφανώς τα όσα έχουν συμβεί με αυτό το απαράδεκτο θέμα μέχρι τώρα».

Αυτό τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας την παραίτηση του βουλευτή Σερρών της ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/04/1116410.htm .

«Υπήρξε ένα πραξικόπημα το οποίο έχουμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή και με το οποίο υπήρξε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και κλοπή μιας βουλευτικής έδρας από το ΠΑΣΟΚ την οποία πήρε η ΝΔ και συγκεκριμένα ο θείος του πρωθυπουργου, κ. Αχιλλέας Καραμανλής», υπογράμμισε ο κ. Αθανασάκης, επισημαίνοντας ότι «υπήρξε το πρωτοφανές φαινόμενο να έχει η χώρα δύο εκλογικά συστήματα μετά τις εκλογές».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, «ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή βεβαίως κατέλαβε την έδρα αυτή, παραμένει έκθετος, έκθετη είναι η ΝΔ, η κυβέρνηση και η ηγεσία της ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, διότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Παπανδρέου, έθεσε ο ίδιος το θέμα επανειλλημένα στην Βουλή, παρουσία του κ. Καραμανλή και απάντηση δεν πήρε».

«Το ΠΑΣΟΚ έθεσε το θέμα στην κοινοβουλευτική διαδικασία, συζητήθηκε στην "Ωρα του Πρωθυπουργού", όπου στην θέση του κ. Καραμανλή είχε πάει να απαντήσει ο κ. Παυλόπουλος, με απαντήσεις καθόλου πειστικές», υπενθύμισε ο κ. Αθανασάκης και παρατήρησε:

«Σήμερα το ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να αποδεχθει το αυτονόητο και την θέση και των άλλων κομμάτων και να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση με την οποια θα διευκρινίζεται για άλλη μια φορά ρητά και κατηγορηματικά το θέμα των λευκών ψηφοδελτίων και η μή προσμέτρησή τους, μπορεί να προκαλεί αυτήν την αντίδραση στον κ. Αχιλλέα Καραμανλή, δεν διασώζει όμως την αξιοπιστία κανενός από αυτούς».

Και ο κ. Αθανασάκης κατέληξε λέγοντας: «Αναρωτιέμαι μετά το σκεπτικό που εκ των υστέρων υιοθετεί ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής, πως μπορεί να σταθεί στην Βουλή η κ. Φουντουκίδου, ή ο αναπληρωματικός υποψήφιος βουλευτής του Νομού Σερρών ο οποίος θα κληθεί να καταλάβει την έδρα του κ. Αχιλλέα Καραμανλή».

Τέλος σε ερώτηση «για το αν υπάρχει τεχνικός τρόπος για να αποκατασταθεί αυτό που έγινε, καθώς αν παραιτηθούν όλοι, τότε θα γίνουν εκλογές σε κάθε περιοχή», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «το θέμα δεν είναι τεχνικό, είναι πολιτικό και αφορά την ΝΔ».