Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο του μεγαλύτερου σκανδάλου παρακολουθήσεων των τελευταίων ετών, αποκαλύπτοντας την έκταση των προγραμμάτων μαζικής παρακολούθησης/ υποκλοπών της NSA και άλλων μυστικών υπηρεσιών- και μόλις απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο Twitter: Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έστησε τον λογαριασμό του την Τρίτη, «ανοίγοντας» με έναν απλό «χαιρετισμό», ο οποίος εν πολλοίς ερμηνεύτηκε ως «καρφί» προς τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες («με ακούτε τώρα;»)
Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο του μεγαλύτερου σκανδάλου παρακολουθήσεων των τελευταίων ετών, αποκαλύπτοντας την έκταση των προγραμμάτων μαζικής παρακολούθησης/υποκλοπών της NSA και άλλων μυστικών υπηρεσιών- και μόλις απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο Twitter: Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έστησε τον λογαριασμό του την Τρίτη, «ανοίγοντας» με έναν απλό «χαιρετισμό», ο οποίος εν πολλοίς ερμηνεύτηκε ως «καρφί» προς τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες («με ακούτε τώρα;»)
Εν συνεχεία έπιασε συζήτηση με τον αστροφυσικό Νιλ ντε Γκρας Τάισον, σχολιάζοντας την επιστημονική επικαιρότητα (Άρης), αλλά και σημειώνοντας ότι οι παρακολουθήσεις «δεν κοιμούνται ποτέ». Σημειώνεται πως στην περιγραφή του ο ίδιος προσδιορίζεται ως κάποιος ο οποίος «δούλευε για την κυβέρνηση, αλλά τώρα δουλεύει για το κοινό» και «διευθυντής του @FreedomofPress».
Φυσικά δεν έλειψε και η χιουμοριστική «σπόντα» προς την NSA, με τον ίδιο να γράφει ότι «εν τω μεταξύ, χίλια άτομα στο Φορτ Μιντ (τα κεντρικά της NSA) μόλις άνοιξαν το Twitter».
Και το διαδικτυακό «trolling» προς την NSA συνεχίζεται, από την άποψη ότι ο Σνόουντεν κάνει «follow» έναν και μόνο λογαριασμό: αυτόν της αμερικανικής υπηρεσίας. Στο μεταξύ, οι followers του ανέρχονται τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές στους 954.000.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σνόουντεν καταζητείται στις ΗΠΑ για διαρροή μυστικών, και θεωρείται ότι πλέον ζει κάπου στη Μόσχα, όπου κατέφυγε για να μη συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές.
Εκτιμάται ότι «κατέβασε» 1,7 εκατ. μυστικά έγγραφα πριν φύγει από τις ΗΠΑ, όπου είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που θα μπορούσαν να τον στείλουν στη φυλακή για 30 χρόνια.
Σημειώνεται πως νωρίτερα μέσα στο έτος είχε εκδηλώσει -μιλώντας μέσω video link σε κοινό στη Γενεύη- ότι θα ήθελε να του χορηγηθεί άσυλο στην Ελβετία, όπου είχε εργαστεί παλαιότερα, στο πλαίσιο της δουλειάς του για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.