Πολιτική
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2005 19:46

Παπανδρέου: Aντιπαλότητα του ΠΑΣΟΚ με την διαφθορά

Υψηλή προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς δίνει το ΠΑΣΟΚ, το Πολιτικό Συμβούλιο του οποίου ασχολήθηκε αποκλειστικά με το θέμα αυτό στη σημερινή του συνεδρίαση, στην οποία παρουσιάστηκε εισήγηση, που επεξεργάστηκε ειδική επιτροπή.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή σε όποια θέματα διαφθοράς ανακύψουν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε την διαφθορά και την διαφάνεια προεκλογικά ως σημαίες ευκαιρίας, αλλά δεν έχει την βούληση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να διεξαχθεί ουσιαστικός διακομματικός διάλογος και να διαμορφωθούν κανόνες πολιτικού πολιτισμού που θα εμπεδωθούν σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι προτάσεις της σημερινής εισήγησης στο Πολιτικό Συμβούλιο θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας, ενώ οι τελικές προτάσεις που θα διαμορφωθούν θα αποτελέσουν και τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση.

Αύριο, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10.30 π.μ., στο γραφείο του στη Βουλή, με τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Βάσο Λυσσαρίδη.

Στις 11.00 π.μ., υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θα γίνει στη Βουλή, η συνεδρίαση των Συντονιστών της Κ.Ο. του Κινήματος.