Πολιτική
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015 23:20

Το αυριανό πρόγραμμα του Αλ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Η δεξίωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και διμερείς συναντήσεις με τους προέδρους της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Κίνας και της Αιγύπτου, περιλαμβάνονται στην αυριανή ατζέντα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη.

Η δεξίωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και διμερείς συναντήσεις με τους προέδρους της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Κίνας και της Αιγύπτου, περιλαμβάνονται στην αυριανή ατζέντα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί αύριο στις 08:00-8.50 (τοπική ώρα) στη δεξίωση υποδοχής από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν στους αρχηγούς κρατών, ενώ από τις 9:00 έως τις 11:00 θα παρακολουθήσει την έναρξη της Γενικής Συζήτησης της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με πρώτο ομιλητή τον γ.γ των Ηνωμένων Εθνών και επόμενο τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στις 11:00 ο Πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με την ππρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και στις 11.30 διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο του Iσημερινού Ραφαέλ Κορέα.

Στις 13:15 ο κ. Τσίπρας θα παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα που παραθέτει ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ενώ στις 15:00 θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και στις 16:30 διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Από τις 19:00-22:00, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στη δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.