Πολιτική
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 15:53

Κατάσχεση αλλοιωμένων προϊόντων που προορίζονταν για κυλικεία σχολείων

Δύο τόνοι κατεψυγμένα προϊόντα, ακατάλληλα προς βρώση, που προορίζονταν για κυλικεία σχολείων, εντοπίστηκαν σε εργαστήριο της βιοτεχνίας τροφίμων «Πρέστο ΑΒΕΕ» στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από έλεγχο που διενήργησαν μικτά κλιμάκια επιθεωρητών των Διευθύνσεων Εμπορίου και Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντινομάρχης Ανάπτυξης, Εμπορίου και Ανταγωνιστικότητας Γιώργος Τσαμασλής, όταν περάσει η ημερομηνία λήξης των εν λόγω προϊόντων ή δεν καταναλωθούν, επιστρέφονται για καταστροφή στο εργαστήριο. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δύο τόνοι προϊόντων που είχαν υποστεί απόψυξη δεν καταστράφηκαν, αλλά καταψύχθηκαν εκ νέου με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής.

Τα τρόφιμα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν. Το πρόστιμο που αναμένεται να επιβληθεί στην εταιρεία κυμαίνεται από χίλια μέχρι εξήντα χιλιάδες ευρώ και θα οριστεί από το νομάρχη.

Εξάλλου, ασθενής πρέβη σε καταγγελία στην αστυνομία για αλλοιωμένα σάντουιτς με παραποιημένες ημερομηνίες λήξεως στο κυλικείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ακολούθησε αιφνιδιαστικός έλεγχος κλιμακίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στο κυλικείο του νοσοκομείου, ωστόσο δεν βρέθηκαν αλλοιωμένα τρόφιμα. Η υπόθεση ερευνάται.

ΑΠΕ