Πολιτιστικά
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 08:05

Ο Χιου Τζάκμαν στον ρόλο του θρυλικού πειρατή Μαυρογένη

Μια καινούργια εκδοχή της ιστορίας του Πίτερ Παν, του μυθιστορηματικού χαρακτήρα που έπλασε ο Σκωτσέζος συγγραφέας Τζέιμς Μπάρι, επιχειρεί να αποδώσει η ταινία «Pan», με τον Χιου Τζάκμαν να ερμηνεύει τον θρυλικό πειρατή Μαυρογένη και την Ρούνεϊ Μάρα να υποδύεται την πριγκίπισσα Τάιγκερ Λίλι.

Μια καινούργια εκδοχή της ιστορίας του Πίτερ Παν, του μυθιστορηματικού χαρακτήρα που έπλασε ο Σκωτσέζος συγγραφέας Τζέιμς Μπάρι (1860 - 1937), επιχειρεί να αποδώσει η ταινία «Pan», με τον Χιου Τζάκμαν να ερμηνεύει τον θρυλικό πειρατή Μαυρογένη και την Ρούνεϊ Μάρα να υποδύεται την πριγκίπισσα Τάιγκερ Λίλι.

Η ταινία αποτελεί ουσιαστικά ένα πρίκουελ της γνωστής ιστορίας που γνωρίζουμε, καθώς βλέπουμε πώς ο Πίτερ Παν γίνεται ήρωας και ηγέτης στη Χώρα του Ποτέ Ποτέ και συνάπτει συμμαχία με τον Κάπτεν Χουκ ενάντια στον Μαυρογένη.

Ο 43χρονος Άγγλος σκηνοθέτης Τζο Ράιτ στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο, ανέφερε: «Στο κέντρο του σεναρίου, υπήρχε μια πολύ δυνατή προσωπική ιστορία, για ένα αγόρι που αναζητά τη μητέρα του. Επειδή έγινα πρόσφατα μπαμπάς και βλέποντας την αγάπη που υπάρχει ανάμεσα σε μητέρα και παιδί, ήθελα να κάνω μια ταινία η οποία να σκιαγραφεί αυτή τη σχέση».

Τον νεαρό Πίτερ Παν ερμηνεύει ένα νέο ταλέντο, ο Λέβι Μίλερ, ενώ τον Κάπτεν Χουκ υποδύεται ο Γκάρετ Χέντλαντ. Υπήρχαν αρκετές αντιδράσεις στην επιλογή της Ρούνεϊ Μάρα στην αρχή, καθώς μια λευκή ηθοποιός υποδυόταν μια Ινδιάνα πριγκίπισσα. Μαζεύτηκαν μάλιστα αρκετές χιλιάδες υπογραφές για να βρουν οι παραγωγοί και η Warner μια ηθοποιό με ινδιάνικες ρίζες.

Ο 46χρονος Χιου Τζάκμαν επισήμανε ότι η ταινία δίνει μια ενδιαφέρουσα εικόνα του κόσμου των ενηλίκων, μέσα από τα μάτια των παιδιών.
«Η Χώρα του Ποτέ Ποτέ είναι μια παιδική φαντασίωση. Είναι ένα όνειρο και βλέπουμε τους ενήλικες μέσα από τα μάτια των παιδιών. Είναι κάτι τρομακτικό και γελοίο ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει κάτι λάθος, όλα είναι σωστά. Περάσαμε ολόκληρες εβδομάδες, προσπαθώντας να κτίσουμε τους χαρακτήρες και τη δυναμική που θα έχουν. Μου άρεσε που το έκανα αυτό. Ήταν τέλειο», είπε ο Αυστραλός ηθοποιός.

Η ταινία «Pan» θα βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 22 Οκτωβρίου.

naftemporiki.gr