Αθλητικά
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 14:38

Τένις: Ο "Μίδας" Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ διάγει το 34ο έτος της ηλικίας του και δεν είναι από καιρό νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, όμως για ένατο συνεχή χρόνο ο κατά πολλούς κορυφαίος όλων των εποχών βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των αθλητών του τένις με τα περισσότερα έσοδα.

 

Ο Ρότζερ Φέντερερ διάγει το 34ο έτος της ηλικίας του και δεν είναι από καιρό νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, όμως για ένατο συνεχή χρόνο ο κατά πολλούς κορυφαίος όλων των εποχών βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των αθλητών του τένις με τα περισσότερα έσοδα.

Ο Ελβετός σούπερ σταρ κερδίζει ως τώρα 67 εκ. δολάρια από αγώνες και χορηγούς, όπως αναφέρει η ετήσια έκθεση του Forbes, κι αυτό το ποσό τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων σε όλα τα σπορ, παγκοσμίως.

Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα μπήκαν στους λογαριασμούς του από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015, προέρχονται δε κυρίως από χορηγούς και διαφημίσεις.

Ο Φέντερερ υπολείπεται μόνο των πυγμάχων Φλόιντ Μειγουέδερ (300 εκ.), Μάνι Πακιάο (150 εκ.) και των Μέσι, Ρονάλντο, ενώ έχει την τύχη να υποστηρίζεται από κολοσσούς της παγκόσμιας αγοράς, όπως τις Nike, Rolex και Credit Suisse.

Δεύτερος από τους αθλητές του τένις στη λίστα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς (13ος συνολικά) με 48,2 εκ. δολάρια, που συνιστά την καλύτερη χρονιά του Σέρβου άσου, ενώ ο Ράφαελ Ναδάλ (22ος), ο οποίος δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου, έπεσε στην τρίτη θέση με έσοδα "μόλις" 32.5 εκ. δολάρια.

Από εκεί και ύστερα, στη λίστα των πρώτων 100 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών ακολουθεί η Μαρία Σαράποβα (26η) με 29,7 εκ., η Σερένα Ουίλιαμς (47η) με 24,6 εκ., ο Άντι Μάρεϊ (64ος) με 22,3 εκ. και ο Κέι Νισικόρι (92ος), με έσοδα 19,5 εκ. δολάρια.