Κοινωνία
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 12:33

Στα ίχνη διακινητών παράτυπων μεταναστών η ΕΛ.ΑΣ.

Δικογραφία σε βάρος πέντε αλλοδαπών για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών από τα ελληνοοτουρκικά σύνονα προς το εσωτερικό της χώρας σχημάτισαν οι αστυνομικές αρχές της βορείου Ελλάδας.

Δικογραφία σε βάρος πέντε αλλοδαπών για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνονα προς το εσωτερικό της χώρας σχημάτισαν οι αστυνομικές αρχές της βορείου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ως μέλη της οργάνωσης ταυτοποιήθηκαν πέντε υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 31 έως 45 ετών, μεταξύ των οποίων και ένας 36χρονος ιθύνων νους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» και «προώθηση μη νομίμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας».

Όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση του διευθύνοντα την οργάνωση, τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους, σε δύο περιπτώσεις, προέβησαν στην προώθηση συνολικά 17 μη νόμιμων μεταναστών (υπήκοοι Συρίας, Κίνας, Λάος και Θιβέτ) από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι λαθροδιακινητές χρησιμοποίησαν για τις μεταφορές των αλλοδαπών, ειδικά τροποποιημένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα οποία έφεραν δύο δεξαμενές καυσίμων για μεγαλύτερη αυτονομία και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.