Αθλητικά
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 23:24

Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός τίμησε την ιστορία του

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όταν στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα με την Παρτιζάν Βελιγραδίου ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός τίμησε τον Παύλο Γιαννακόπουλο για τη συνολική προσφορά του στο σύλλογο και όχι μόνο για την εκτόξευση του τμήματος μπάσκετ. 

 

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όταν στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα με την Παρτιζάν Βελιγραδίου ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός τίμησε τον Παύλο Γιαννακόπουλο για τη συνολική προσφορά του στο σύλλογο και όχι μόνο για την εκτόξευση του τμήματος μπάσκετ. 

Παράλληλα, τιμήθηκαν για την προσφορά τους πέντε αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ που λάμπρυναν με την παρουσία τους τους "πράσινους" και τους οδήγησαν σε μεγάλες διεθνείς επιτυχίες. Ο λόγος για τους Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ντέγιαν Μποντίρογκα, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Αντώνη Φώτση και Δημήτρη Διαμαντίδη.

Στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς, φώναξε πως «σήμερα όλοι ζούμε μεγάλες στιγμές. Σήμερα ξεκινάμε το μέλλον τιμώντας το παρελθόν. Οι πέντε που βραβεύτηκαν αποτελούν απλώς τα σύμβολα μιας τεράστιας ιστορίας, του μπασκετικού Παναθηναϊκού μας».

Και ο παράγοντας συνέχισε: «Τίποτα όμως δεν θα ήταν δυνατό αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος εκείνος που αφιέρωσε τη ζωή του, την ψυχή του στον σύλλογο. Και όχι μόνο στο μπάσκετ, σε όλο το σύλλογο. Σήμερα λοιπόν έχω την μεγάλη τιμή να ανακοινώσω την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Ερασιτέχνη να δώσει το όνομα στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το γήπεδο από όπου ξεκίνησαν όλα, εκεί που γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο Παναθηναϊκός, στον κορυφαίο παράγοντα του Παναθηναϊκού, τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο».

Το ΟΑΚΑ "σείστηκε" τότε καθώς 16.000 φίλοι του "τριφυλλιού" χειροκρότησαν τον Παύλο Γιαννακόπουλο, με τον ίδιο να είναι βουρκωμένος. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Σε εσάς που βρίσκεστε σήμερα κοντά μας» είπε ο μεγάλος παράγοντας, ενώ την ίδια ώρα στον "Τάφο του Ινδού" γίνονταν τα αποκαλυπτήρια, με το κλειστό να μετονομάζεται πια σε "Π. Γιαννακόπουλος".

Για την ιστορία της υπόθεσης, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής με 66-56 επί της Παρτιζάν στο φιλικό αγώνα που τελέστηκε στο πλαίσιο της "Honouring Our Legacy", ενώ οι παίκτες του φόρεσαν για πρώτη φορά τη νέα κοντομάνικη εμφάνιση του συλλόγου, κατά τα πρότυπα του ΝΒΑ.