Πολιτική
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 12:06

ΚΚΕ: Μαζικές και μαχητικές οι φετινές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Kάλεσμα στο λαό και τη νεολαία να τιμήσουν τα 32 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, «δυναμώνοντας την αντιιμπεριαλιστική πάλη και συμπόρευση», απευθύνει σε μήνυμα της η ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, «οι εξελίξεις επιβάλλουν οι φετινές εκδηλώσεις τιμής για το Πολυτεχνείο να είναι μαζικές - μαχητικές, ώστε παντού, σε εργασιακούς και εκπαιδευτικούς χώρους, στις διαδηλώσεις και στη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, να εκφραστεί η λαϊκή καταδίκη της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που συμμετέχουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις, κατά των λαών των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και γενικότερα».

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου συνεχίζει να είναι επίκαιρο, τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Η εξέγερση του 1973 κατά της δικτατορίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έγινε, γιατί ο λαός και η νεολαία υπερνίκησαν τη μοιρολατρία και την υποταγή που καλλιεργούσαν οι δυνάμεις του συμβιβασμού», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Το νόημα του Πολυτεχνείου σήμερα ταυτίζεται με την ανάγκη οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα μικρομεσαία λαϊκά στρωματά της πόλης και της υπαίθρου να απεγκλωβιστούν από την πολιτική και την ιδεολογία των κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ. Να καταδικάσουν και αντιπαλέψουν την κοινή στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που σημαίνει ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα κέρδη και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Να απορρίψουν τις αυταπάτες και συγχύσεις που καλλιεργεί ο ΣΥΝ».