Μια νέα μελέτη, αυτή τη φορά από την Ισπανία, έρχεται να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στην υγεία μας.
Μια νέα μελέτη, αυτή τη φορά από την Ισπανία, έρχεται να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στην υγεία μας.
Δεν πάει πολύ καιρός που μια μελέτη η οποία έγινε στη Νότια Αυστραλία υποστήριξε ότι όσοι ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή έχουν λιγότερο άγχος και καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ όσοι καταναλώνουν λιπαρά έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κάποιο ψυχικό νόσημα.
Όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Las Palmas στο επιστημονικό έντυπο «BMC Medicine», όπου έγινε η δημοσίευση της μελέτης, διαπίστωσαν ότι σημαντικό στοιχείο για την εμφάνιση της κατάθλιψης είναι η διατροφή που ακολουθεί το άτομο.
Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία 15.000 ατόμων, οι οποίοι δεν είχαν κατάθλιψη στην έναρξη της μελέτης, παρατήρησαν ότι 10 χρόνια μετά 1.550 εξ αυτών είχαν μπει σε κατάθλιψη ή λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή.
Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν 3 είδη διατροφής (μεσογειακή, φυτοφαγική και εναλλακτική). Όσοι ακολούθησαν τη μεσογειακή διατροφή, είχαν 25% - 30% μικρότερο κίνδυνο κατάθλιψης.
Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι η πρόσληψη φρούτων, λαχανικών, οσπρίων και ψαριών καθημερινά μας βοηθά να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την εμφάνιση της κατάθλιψης.