Πολιτική
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 18:07

«Δεν έκανε κάτι επιλήψιμο η ΔΕΚΑ το 2000»

Την Τετάρτη το πρωί θα συνεχιστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη των πρώην μελών του δ.σ. της ΔΕΚΑ που κατηγορούνται για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές της επιχείρησης την προεκλογική περίοδο του 2000.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Καραμούζης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η ΔΕΚΑ με τις αγορές μετοχών προσπάθησε να επιβραδύνει την πτώση του δείκτη του Χρηματιστηρίου, καθώς εκείνη την περίοδο, όπως είπε, το Χρηματιστήριο δεχόταν επίθεση από ξένους κερδοσκόπους.

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ωστόσο ότι το να λαμβάνει κανείς δάνειο με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για επενδύσεις σε μετοχές είναι «πολύ κακό».

Ο νομικός σύμβουλος σε χρηματιστηριακές επιχειρήσεις Νίκος Τσουτσάνης αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο της ΔΕΚΑ Ι. Καλλία απέκλεισε να είχε οποιοδήποτε δόλο στις ενέργειες που έκανε.

Ο μάρτυρας Ιάκωβος Γεωργανάς, πρόεδρος, τότε, του Χρηματιστηρίου Αξιών, χαρακτήρισε σωστές τις αγορές μετοχών από τη ΔΕΚΑ και συμπλήρωσε ότι οι δραστηριότητες και γενικότερα οι επενδύσεις της επιχείρησης είχαν μακροπρόθεσμα κέρδη.

Τέλος, ο επίτιμος πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους Ευστράτιος Βολάνης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η ΔΕΚΑ είναι αυτοτελές νομικό πρόσωπο που δεν ταυτίζεται με το κράτος και επομένως μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις μόνη της.

Πηγή: ΑΠΕ