Πολιτική
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στη Μακεδονία, τις πρωϊνές ώρες. Τοπικές ομίχλες το πρωΐ. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νοτιοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανοιχτά του Ιονίου, ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στις βορειότερες περιοχές. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, στη Δυτική Ελλάδα η ΕΜΥ, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και προς το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και πιθανώς τη νύχτα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, οι οποίοι αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν και στην υπόλοιπη χώρα μέτριοι έως ισχυροί, που αργότερα θα ενισχυθούν στο Αιγαίο σε πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις ελάχιστες τιμές.