Αθλητικά
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 13:06

Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος στηρίζει ομάδα, τεχνική διεύθυνση και επιτίθεται στην ΕΠΟ

Μέσα από τα social media τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στο σύλλογο.

 

Μέσα από τα social media τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στο σύλλογο.

Ο κ. Αλαφούζος εξέφρασε και δημόσια τη στήριξή του στους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή Γιάννη Αναστασίου και την τεχνική διεύθυνση, δηλαδή τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο.

«Πιστεύω σε αυτό που χτίζουμε στον Παναθηναϊκό με ήθος, με πάθος, με θυσίες. Πολεμάμε το ανήθικο, το αντιαθλητικό, κάθε τι το συμβιβασμένο» έγραψε, αναφερόμενος στην παραίτηση του Γιάννη Τσαχειλίδη από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας.

«Στην μάχη αυτή πολλές φορές νικήσαμε. Άλλες φορές ηττηθήκαμε. Χάσαμε όμως μάχες όχι τον πόλεμο. Θα συνεχίσω να μάχομαι συνθέτοντας και όχι διαλύοντας αυτά που χτίσαμε. Έχω εμπιστοσύνη στην τεχνική διεύθυνση στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές» συνέχισε, για να καταλήξει:

«Έχω πίστη στην Παναθηναϊκή ιδέα και στους οπαδούς μας. Ζητώ συγνώμη για τις αποτυχίες μας. Αυτές τις δύσκολες στιγμές που πολεμάμε την κατεστημένη διαφθορά κάνω έκκληση για ενότητα αναγνωρίζοντας ευθύνες και λάθη. Ξέρω ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα, το αποδείξαμε πέρυσι, αλλά και πρόπερσι. Ζητώ να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον, ενωμένοι θα νικήσουμε».

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε εξαπολύσει επίθεση στην ΕΠΟ με αφορμή την παραίτηση του Τσαχειλίδη. Μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: 

«... Μέσα από παρασκηνιακές μεθοδεύσεις ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ και υπεύθυνος του ορισμού των διαιτητών στη Super League, Γιάννης Τσαχειλίδης εξωθείται σε παραίτηση, προκειμένου να καταλάβει τη θέση του ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης.

Ποιος είναι ο εν λόγω κύριος και με ποια κριτήρια επιλέγεται να υπηρετήσει μια υπεύθυνη θέση; Μήπως υπήρξε διεθνής διαιτητής και δεν το γνωρίζουμε; Ασφαλώς και όχι. Μήπως ήταν διαιτητής πρώτης γραμμής; Φυσικά όχι. Μήπως έχει παραγοντική εμπειρία στη διαιτησία; Μόνο εάν θεωρείται ως έπαινος στο βιογραφικό του η παρουσία του μόλις δύο μήνες στην ΚΕΔ στην έναρξη της σεζόν 2014-15, προτού αντικατασταθεί λόγω έλλειψης ικανοτήτων.

Από το πουθενά η ΕΠΟ δίνει τα… κλειδιά της διαιτησίας σε έναν άνθρωπο που δεν έχει ούτε εμπειρία, ούτε ειδικό βάρος για τη θέση. Προφανώς διαθέτει εκείνα τα χαρίσματα που εκτιμώνται από τους εντολείς του... Όσοι είναι μαθημένοι να δρουν στο σκοτάδι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει τον αγώνα του να φωτίζει κάθε παρασκηνιακή δράση».