Πολιτική
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 14:41

ΠΑΣΟΚ: Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Γιαννόπουλου

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης, Πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ, την εγκύκλιο του υφυπουργού Υγείας, Θανάση Γιαννόπουλου προς τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, με την οποία υποχρεώνονται οι μετανάστες να καταβάλλουν χρηματικό ποσό για την έκδοση πιστοποιητικού υγείας http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=1119825&preview=on .

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί την άμεση απόσυρση της εν λόγω εγκυκλίου και τονίζει:

«Η υποχρέωση καταβολής του ποσού αποτελεί αρνητική διάκριση σε βάρος του πιο αδύναμου κρίκου της κοινωνίας μας, των μεταναστών. Η σχετική απόφαση είναι καταδικαστέα, διότι η έκδοση πιστοποιητικού υγείας-και συνεπώς οι απαιτούμενες εξετάσεις- είναι υποχρέωση που επιβάλλει ο νόμος για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών, οι οποίοι ήδη επιβαρύνονται οικονομικά λόγω της διαδικασίας αυτής».

Όπως επισημαίνεται, δημιουργείται ρατσιστικός διαχωρισμός, καθώς δεν έχει ποτέ ζητηθεί αμοιβή για πιστοποιητικό υγείας από Έλληνες πολίτες, ενώ καταστρατηγείται η δωρεάν παροχή υπηρεσιών από το Ε.Σ.Υ..

«Η επιδεικτική ευαισθησία της κυβέρνησης και τα μεγάλα λόγια της για την ένταξη των μεταναστών δε μπορούν να κρύψουν τις ξενοφοβικές αντιλήψεις και πρακτικές των στελεχών της», καταλήγει η ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης, Πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ.