«Δώστε μας δύναμη από τη δύναμή σας, να είμαστε εμείς ο εγγυητής της σταθερότητας, να είμαστε εμείς ο καταλύτης της συνεργασίας» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην πλατεία Κοτζιά.
«Δώστε μας δύναμη από τη δύναμή σας, να είμαστε εμείς ο εγγυητής της σταθερότητας, να είμαστε εμείς ο καταλύτης της συνεργασίας» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην πλατεία Κοτζιά.
«Ο ελληνικός λαός θα δώσει σε εμάς, στο ΠΑΣΟΚ, την τρίτη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, όχι στο Μιχαλολιάκο, όχι στη Χρυσή Αυγή», σημείωσε.
«Ο κ. Μεϊμαράκης παριστάνει τον λύκο που έγινε αρνάκι. Όμως εκφράζει την παλιά, γνωστή δεξιά, με τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες συνταγές», ανέφερε η κ. Γεννηματά.
«Ο κ. Τσίπρας από την άλλη παριστάνει το καινούργιο. Όμως οι πολίτες τον γνώρισαν, τον δοκίμασαν, ξέρουν», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τον κόσμο «να δώσει δύναμη στην Δημοκρατική Συμπαράταξη να πάρει την τρίτη εντολή», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Να επιβάλει τη συνεργασία για την χώρα. Και να ξαναφέρει την ελπίδα», πρόσθεσε.
Εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως έφερε το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο τονίζοντας: «Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ο κ.Τσίπρας καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, έδινε τη 13η σύνταξη, επανέφερε αφορολόγητο 12.000 και κατώτατο μισθό για όλους 751 ευρώ. Και δήλωνε: το μνημόνιο θα είναι άκυρο από το πρώτο βράδυ της εκλογικής μας νίκης. Τελικά παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί και υπέγραψαν ότι τους έδωσαν, λευκή πετσέτα μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας».
Έθεσε πέντε σημεία - όρους στα οποία, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συναινέσει: τις ελεύθερες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, τις συντάξεις πείνας και αναξιοπιστίας,την εξοντωτική φορολογία των αγροτών, την επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα βέλη της και πρός τη Ν.Δ. την οποία επέκρινε καθώς, όπως είπε, «ακούσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια: 18 δισ. ισοδύναμα, άλλο μίγμα πολιτικής. Επαναδιαπραγμάτευση έλεγε η Νέα Δημοκρατία στο Ζάππειο 1,2,3. 'Ανθρακας ο θησαυρός. Και όλα αυτά ειπώθηκαν με περισσό θράσος είναι αλήθεια, πασπαλισμένα με θεωρίες συνωμοσίας και διπλές εκλογές. Γιατί ανεξάρτητα από τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος, δεν θα φτάναμε ποτέ σ 'αυτό το σημείο χωρίς την καταστροφική 5ετία 2004 - 2009 της Ν.Δ.».
«Οι εκλογές πρέπει να οδηγήσουν σε μία αποτελεσματική διακυβέρνηση του τόπου με μεταρρυθμιστική πνοή και ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Να υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθεροποίηση. Ο τόπος χρειάζεται μία προοδευτική πολιτική», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην ομιλία του.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες θα στείλουν με την ψήφο τους στις 20 Σεπτεμβρίου τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως τρίτη δύναμη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να ακυρώσουν την καρικατούρα δικομματισμού».
«Επιδίωξη μας είναι να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, μία απαραίτητη αλλαγή στην οποία δυστυχώς δεν προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι η απλή αναλογική είναι πάγιο αίτημα της αριστεράς» πρόσθεσε.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «συντηρητικό είναι ένα πρόγραμμα που μετακυλύει το βάρος της προσαρμογής πάντα στους αδύναμους, καθώς και η δογματική λιτότητα αντί για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά είναι βαθιά συντηρητικός και ο λαϊκισμός, που καλλιέργησε και καλλιεργεί αυταπάτες για επαναφορά στην πρότερη προβληματική κατάσταση και μάλιστα χωρίς δύσκολες αλλαγές».
Αντιθέτως, συμπλήρωσε, «προοδευτικό είναι να επιδιώκεις ευρύτερες συναινέσεις, αλλά δεν είναι να προτάσσεις τον κρατισμό, να υιοθετείς όλα ανεξαιρέτως τα συντεχνιακά αιτήματα ακόμη και αν είναι κοινωνικά άδικα και κυρίως να αντιμετωπίζεις τους πολίτες ως πελάτες».
Ανέφερε ακόμη ότι «δεν μπορεί να υπάρξει οριστική διέξοδος από την κρίση μέσα από ένα πλαίσιο μόνο δημοσιονομικής προσαρμογής. «Η χώρα χρειάζεται μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή, στρατηγική, ένα Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που οδηγεί στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», είπε.
Υποστήριξε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που συγκροτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και κινήσεις πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία, «θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών, καθώς δίνει το ”παρών” και διεκδικεί να αποτελέσει τον εναλλακτικό τρίτο πόλο στην πολιτική ζωή». «Ένα προοδευτικό πόλο με ρεαλισμό και κοινωνικές ευαισθησίες, μακριά από το νέο-φιλελευθερισμό και τον λαϊκισμό», συμπλήρωσε:
Τέλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα συμπόρευσης των δυνάμενων της σοσιαλδημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί σε ολόκληρη την Ευρώπη αυτές οι δυνάμεις να διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο και να φιλοδοξούν να αποτελέσουν την καθοριστική και προωθητική δύναμη για την Ευρώπη του 21ου αιώνα και στην Ελλάδα να συνεχίζουν να είναι πολυδιασπασμένες.
Πηγή: ΑΜΠΕ