Πολιτική
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 14:49

«Φακελάκι» 5 ευρώ για τα πιστοποιητικά υγείας των μεταναστών

Για καρτέλ προμηθευτών στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι αποκομίζουν κέρδη από 300% έως 1500% από υπερτιμολογήσεις, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτας Κακλαμάνης, που ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές στον τρόπο των προμηθειών με νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Το νέο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία μητρώου προμηθευτών, την αποθήκευση υλικού στους αποθηκευτικούς χώρους των νοσοκομείων μόνο μέχρι τρεις εβδομάδες και τη συνολική απογραφή των αποθεμάτων του υλικού στα νοσοκομεία.

Τουλάχιστον 26 ύποπτες προμήθειες διερευνώνται ήδη από τη δικαιοσύνη, είπε ο υπουργός, ο οποίος ερωτώμενος αντιμετώπισε σκωπτικά την εξόρμηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε δημόσια νοσοκομεία http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/15/1119818.htm .

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις συναντά η εγκύκλιος του υφυπουργού Υγείας Αθανάσιου Γιαννόπουλου, για παράβολο 10 ευρώ στα πιστοποιητικά υγείας των μεταναστών, εκ των οποίων τα πέντε ευρώ θα μοιράζονται γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο υφυπουργός το χαρακτήρισε κίνητρο ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει το προσωπικό στην υπερωριακή εργασία, αφού η προθεσμία για τα πιστοποιητικά λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε στον ΑΝΤ1 αντίθετος στην απόφαση, την οποία χαρακτήρισε ως ατυχή, ενώ απαράδεκτη την έκρινε το ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/15/1119824.htm .