Πολιτική
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 16:02

Στ. Θεοδωράκης: Δεν θα συνηγορήσουμε σε νέα εκλογική αναμέτρηση

Συνεργασία έστω και δια της αποχής - όχι ψήφου εμπιστοσύνης- έτσι ώστε η χώρα να μην ξαναπάει σε εκλογές θα προσφέρει το Ποτάμι σύμφωνα με τον επικεφαλής Σταύρο Θεοδωράκη που εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας για τα περί διαπλοκής.

Συνεργασία έστω και δια της αποχής - όχι ψήφου εμπιστοσύνης- έτσι ώστε η χώρα να μην ξαναπάει σε εκλογές θα προσφέρει το Ποτάμι σύμφωνα με τον επικεφαλής Σταύρο Θεοδωράκη που εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας για τα περί διαπλοκής.

Από τη Λάρισα όπου βρίσκεται ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι δεν αγωνίζεται για τις καρέκλες αλλά για την ύπαρξη μίας «εθνικής Ελλάδος» άξιων ανθρώπων και έξω από κόμματα.

Σχολιάζοντας το χθεσινό ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη, παρατήρησε «δεν νομίζω ότι γίναμε σοφότεροι» και επισήμανε ότι το Ποτάμι στην τελική ευθεία προς τις εκλογές μεταφέρει το μήνυμα ότι «τους λογαριασμούς που άφησαν στη χώρα οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά, και δεν υπάρχει άλλη λύση από το να συνταχθεί ο κόσμος με μία καινούργια δύναμη όπως είναι το Ποτάμι».

Σε κάθε περίπτωση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ, εφόσον ένα από τα δυο είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές. «Δεν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να συνηγορήσει σε μία νέα εκλογική αναμέτρηση. Θα συνεργαστούμε έστω και δια της αποχής -όχι δια της ψήφου εμπιστοσύνης- έτσι ώστε η χώρα να μην ξαναπάει σε εκλογές» δήλωσε.

Επίθεση στον Αλ. Τσίπρα για τα περί διαπλοκής

Παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για το θέμα της διαπλοκής στον Αλ. Τσίπρα, απατώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, ο οποίος του ανέφερε ότι στο χθεσινό ντιμπέιτ ο κ Τσίπρας τον αποκάλεσε «υπηρέτη της διαπλοκής».

Παρότι όπως είπε, δεν παρακολούθησε με ακρίβεια τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο «εάν όντως είπε ότι το Ποτάμι ή εγώ έχω σχέση με την διαπλοκή έχει πάρα πολύ θράσος να το λέει αυτό, ο πρωθυπουργός μίας κυβέρνησης που είναι βουτηγμένη μέσα στην διαφθορά και την διαπλοκή».

Και συνέχισε αναφερόμενος στο θέμα Φλαμπουράρη δηλώνοντας πως «ο Φλαμπουράρης ο πνευματικός ηγέτης του κ. Τσίπρα πήρε λεφτά ως υπουργός λίγες μέρες πριν διαλυθεί η Βουλή. Είναι μέτοχος, ιδιοκτήτης μίας κατασκευαστικής εταιρείας και επειδή, ξέρετε, είμαστε πολύ μικρός τόπος και γνωριζόμαστε, δεν είναι μόνον ο κ. Φλαμπουράρης, είναι και άλλα συγγενικά πρόσωπα του κ. Τσίπρα. Είναι άλλοι άνθρωποι από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που πήρανε δημόσια έργα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Και ο κ. Τσίπρας, το είπα, και νόμισα ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια -αλλά αν θέλει να δώσει συνέχεια μπορώ να το πω- έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι εργολάβων. Ο πατέρας του ήταν εργολάβος δημοσίων έργων. Ο θείος ήταν εργολάβος δημοσίων έργων ξεκινώντας την καριέρα του από την χούντα». Κάλεσε δε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει μία συγκεκριμένη απάντηση στον ελληνικό λαό στο ερώτημα «ποια είναι η σχέση του κόμματος του με τα κυρίαρχα συμφέροντα στην Αθήνα, με αυτούς που ο ίδιος ονομάζει "ολιγάρχες"».

Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης, ανέφερε ότι άεργοι βουλευτές δεν θα πρέπει να παίρνουν σύνταξη από τη Βουλή, αλλά να δουλέψουν για να πάρουν σύνταξη.

Σχετικά δε με τα πρόσωπα που θα μπορούσε να προτείνει το Ποτάμι για την κυβέρνηση ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι επαΐοντες, γνώστες του αντικειμένου και να έχουν δουλέψει τουλάχιστον 5 χρόνια για να μπορούν να γίνουν υπουργοί.

Για το μνημόνιο

Εξάλλου, όσον αφορά στο τρίτο Μνημόνιο, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται στο τιμόνι μία σοβαρή ομάδα ικανών ανθρώπων να συζητήσουνε με τους Ευρωπαίους τι μπορούμε να αλλάξουν σε αυτό. «Να έχει σχέδιο, να είναι ικανή, ώστε αυτή να κάνει μία συνολική αντιπρόταση για τη διόρθωση του μνημονίου του κ. Τσίπρα».

Για τους αγρότες

Για τους αγρότες, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι αυτοί που έχουν πολύ μικρά εισοδήματα, μέχρι 10 χιλ. ευρώ ετησίως, δεν θα πρέπει να φορολογούνται και τους υπόλοιπους τους κάλεσε να συμμετάσχουν σε ομάδες παραγωγών και σε νέους συνεταιρισμούς, όπως αυτοί προσδιορίζονται πλέον ξεκάθαρα από την ΕΕ, οπότε η φορολογία ανέρχεται στο 13%. Ωστόσο, επέμενε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξει μία «νέα παραγωγή αγροτικών προϊόντων με brand name "Ελλάδα"».

Εκθείασε τις θετικές επιδόσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης σχολιάζοντας ότι αποτελεί «χαστούκι για το πολιτικό σύστημα», ενώ σχετικά με το μεταναστευτικό τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Επίσης κάλεσε τους νέους θα πάνε στις κάλπες την Κυριακή, χαρακτηρίζοντας ως μεγάλο πρόβλημα την αποχή, γιατί αυτή η χώρα είναι δική τους και πρέπει να παρεμβληθούν σε αυτή τη διαδικασία, και παρατήρησε ότι στις εκλογές της Κυριακής οι πολίτες δεν θα πρέπει να επιστρέψουν στα λάθη τα παρελθόντος που τα πλήρωσαν ακριβά.

Πηγή: ΑΜΠΕ