Αθλητικά
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 11:49

Τένις: Ασυναγώνιστος Τζόκοβιτς και στο US Open

Ο Ρότζερ Φέντερερ φάνταζε (και ήταν) πριν από τον φετινό τελικό στο US Open ο μοναδικός που μπορούσε να σταθεί στο ύψος του Νόβακ Τζόκοβιτς και να απειλήσει τον Σέρβο, όμως η εκτίμηση διαψεύστηκε παταγωδώς...

 

Ο Ρότζερ Φέντερερ φάνταζε (και ήταν) πριν από τον φετινό τελικό στο US Open ο μοναδικός που μπορούσε να σταθεί στο ύψος του Νόβακ Τζόκοβιτς και να απειλήσει τον Σέρβο, όμως η εκτίμηση διαψεύστηκε παταγωδώς...

Ο μακράν κορυφαίος τενίστας των τελευταίων χρόνων έφτασε στον 10ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του (σε 18 τελικούς), δεύτερο στο αμερικανικό Open και τρίτο για φέτος στο σύνολο των τεσσάρων μεγαλύτερων τουρνουά της χρονιάς.

Ο "Νόλε" ήταν ψύχραιμος και αποφασιστικός απέναντι στον μεγάλο αλλά νευρικό στον τελικό αντίπαλό του, νίκησε 3-1 (6-4, 5-7, 6-4, 6-4) και άφησε τον "βασιλιά" να ψάχνει σε άλλη διοργάνωση πια για τον 18ο τίτλο της καριέρας του σε Grand Slam.

Ο Τζόκοβιτς ήταν πιο σταθερός, πιο αποτελεσματικός και κατάκτησε τους περισσότερους κρίσιμους πόντους, απέναντι σε έναν Φέντερερ που προσπάθησε μεν, αλλά τα 4/23 χαμένα break points (4/23) τού κόστισαν πολύ. 

Η νίκη σήμανε μια σειρά από ρεκόρ για τον Σέρβο, ο οποίος μείωσε τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Ράφα Ναδάλ στους 4 και από τον Φέντερερ στους 7 τίτλους Major τουρνουά. 

Παράλληλα, αυτός ήταν ο 55oς τίτλος στην καριέρα του Τζόκοβιτς στην 81η συμμετοχή του σε τελικό (55-26), ενώ ισοφάρισε σε 21-21 τις νίκες στις αναμετρήσεις του με τον Ελβετό άσο, παίρνοντας όμως το προβάδισμα στους μεταξύ τους τελικούς (7-6) σε γήπεδα με σκληρή επιφάνεια (hard courts).