Πολιτική
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2005 16:37

Μήνυμα για εθνική ομοψυχία και η «17Ν» στο Πολυτεχνείο

Μήνυμα για εθνική ομοψυχία και αίτημα για ακόμα καλύτερη ποιότητα Δημοκρατίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, της περιόδου 1967-1974 http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/16/1120242.htm , ενώ αντιδράσεις έχουν προκληθεί από έκθεση ζωγραφικής στο χώρο του Πολυτεχνείου με έργα των καταδικασθέντων ως μελών της "17 Νοέμβρη" Βασίλη και Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς και του Ηρακλή Κωστάρη με τίτλο: «Χρώμα από τα λευκά κελιά». Η έκθεση είναι νομικά κολάσιμη και πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη, προκειμένου να τιμωρηθούν τόσο η συντονιστική επιτροπή του εορτασμού του Πολυτεχνείου όσο και η Σύγκλητος, δήλωσε ο Νίκος Μπακογιάννης, αδελφός του δολοφονηθέντος από την «17Ν» Παύλου Μπακογιάννη http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/16/1120229.htm .

«Σε μια σημαντική για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας επέτειο, αποτελεί πρόκληση η προβολή μηνυμάτων όποιας μορφής, αυτών που πλήγωσαν τη Δημοκρατία», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κινήσεις Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους είχαν ζητήσει άδεια την προηγούμενη εβδομάδα από την πρυτανεία προκειμένου να χρησιμοποιήσουν χώρο στο Πολυτεχνείο για την πραγματοποίηση της έκθεσης. Η Επιτροπή Εορτασμού -που αποτελείται από τον Σύνδεσμο Εξορισθέντων, τον αντιπρύτανη και συνδικαλιστικούς φορείς- είδε την έκθεση και έκρινε ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα, ότι δεν θίγει την αισθητική της γιορτής.

Εν τω μεταξύ, με καταθέσεις στεφανιών και κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας συνεχίζονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 32ης επετείου της φοιτητικής εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Σήμερα κατέθεσαν στεφάνι αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ, του ΚΚΕ, και της ΝΔ.