Πολιτική
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2005 18:15

Επιβεβλημένη η παρέμβαση της ΔΕΚΑ το 2000 (μάρτυρες υπεράσπισης)

Με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων πρώην μελών της ΔΕΚΑ συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές της επιχείρησης την προεκλογική περίοδο του 2000.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο εκδότης της εφημερίδας ΑΞΙΑ Αντώνης Πίκουλας ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι στο εδώλιο θα έπρεπε να βρίσκονται άλλοι. Εξωθεσμικοί παράγοντες του εξωτερικού αλλά και μεγάλες ελληνικές χρηματιστηριακές έπαιζαν κερδοσκοπικά παιχνίδια ώστε να μειωθούν οι τιμές «καλών χαρτιών» με αποτέλεσμα οι πιέσεις που δεχόταν το χρηματιστήριο από την επίθεση αυτή, να είναι τεράστιες.

Κατά την άποψη του κ. Πίκουλα η ΔΕΚΑ λειτούργησε με σκοπό να αποτρέψει τις επιθέσεις αυτές και γενικότερα με στόχο να πουληθούν οι κρατικές μετοχές σε καλές τιμές σε ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές με συνακόλουθη μείωση του δημόσιου χρέους.

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, τότε υποδιοικητής της ΕΤΕ Θ.Πανταλάκης, ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι αν δεν παρενέβαινε η ΔΕΚΑ το επίμαχο διάστημα η «υποτιθέμενη ζημιά για την οποία συζητάμε, θα ήταν μεγαλύτερη».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα το πρωί.

Πηγή ΑΠΕ