Πολιτική
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, με πολύ ισχυρούς έως και θυελλώδεςι νοτίους ανέμους, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυλλώδεις, με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αργότερα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους και στα νότια ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, με παροδικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησος, θα είναι κατά τόπους έντονες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, οι οποίοι τη νύχτα, θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να ενταθούν κατά τόπους το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι μέτριοι ισχυροί, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις πρωϊνές ώρες, πρβολέπει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, για αύριο, Παρασκευή, η ΕΜΥ. Στη Δυτική Ελλάδα, προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, οι οποίες το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα παροδικών βροχών ή καταιγίδων, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το βράδυ, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί, μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα, δυτικών διευθύνσεων μέτριοι και στα νότια ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.