Αθλητικά
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 12:45

Τένις: Στα ημιτελικά του US Open Τζόκοβιτς και Σ. Ουίλιαμς

Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε ένα βήμα πριν από τον αποκλεισμό του στο US Open, τον οποίο τελικά απέφυγε επειδή είναι ένας πολύ μεγάλος πολεμιστής.

 

O Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε ένα βήμα πριν από τον αποκλεισμό του στο US Open, τον οποίο τελικά απέφυγε επειδή είναι ένας πολύ μεγάλος πολεμιστής.

Απέναντι στον Ισπανό Φελιθιάνο Λόπεθ για μια θέση στα ημιτελικά, ο "Νόλε" χρειάστηκε περίπου τρεις ώρες αγώνα για να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του και να δώσει ραντεβού με τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς.

Ο Σέρβος άσος πήρε το πρώτο σετ πανεύκολα (6-1), όμως έχασε τα επόμενα δύο με 6-4 και 6-3. Μπροστά στο ενδεχόμενο του αποκλεισμού ο Τζόκοβιτς ανασυντάχθηκε και αντεπιτέθηκε, ισοφαρίζοντας αρχικά (6-3) και κατακτώντας ύστερα και το τελευταίο σετ (7-6).

Στον οικογενειακό... εμφύλιο των Γυναικών, η Σερένα Γουίλιαμς νίκησε την αδελφή της, Βίνους, και προκρίθηκε επίσης στην τετράδα, ευελπιστώντας ότι θα κάνει τις δύο νίκες που της απομένουν για να φτάσει στο Grand Slam, δηλαδή την κατάκτηση και των τεσσάρων μεγάλων τουρνουά (Αυστραλία, Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ) μέσα στην ίδια χρονιά.

Η 33χρονη Αμερικανίδα, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, χρειάστηκε πάντως περισσότερες από δύο ώρες παιχνιδιού για να καταβάλει την αντίσταση της Βίνους με 2-1 (6-2, 1-6, 6-3) σετ.