Πολιτική
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Πρόκαιρη βελτίωση του καιρού, στις περισσότερες περιοχές της χώρας και στροφή των ανέμων σε βόρειους, βορειοδυτικούς, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις το πρωΐ στη Θράκη και από το απόγευμα, στη Μακεδονία. Αργά τη νύχτα θα χιονίσει στα ορεινά της Μακεδονίας. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με ασθενείς βροχές, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί, βορειοδυτικοί ασθενείς και στα νότια μέτριοι, στρεφόμενοι αργότερα σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα βροχής από αργά το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί, με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με βροχές, στη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για αύριο, Σάββατο η ΕΜΥ και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Θράκης και της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Από τις απογευματινές ώρες, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, στις δυτικές περιοχές της χώρας και έως αργά τη νύχτα, εξασθένηση των φαινομένων σε όλη την Ελλάδα: Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, που αργότερα και από τα βορειοδυτικά, θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ και μόνο στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, με εξασθένηση από τη Δευτέρα. Περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.