Αθλητικά
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 13:01

Τένις: Στα προημιτελικά της Νέας Υόρκης ο Φέντερερ, νοκ άουτ ο Μάρεϊ

Τα 34 χρόνια ζωής δεν εμποδίζουν τον Ρότζερ Φέντερερ να "πετά" από νίκη σε νίκη, να κατακτά τίτλους και να δείχνει στους νεότερους αθλητές τον τρόπο για να πορευθούν.

 

Τα 34 χρόνια ζωής δεν εμποδίζουν τον Ρότζερ Φέντερερ να "πετά" από νίκη σε νίκη, να κατακτά τίτλους και να δείχνει στους νεότερους αθλητές τον τρόπο για να πορευθούν.

O κατά πολλούς καλύτερος τενίστας όλων των εποχών προελαύνει και στο US Open, καθώς ξεπέρασε τον τρίτο γύρο, προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης για 11η φορά και θέλει ακόμη τρεις νίκες για να πανηγυρίσει το 18ο τρόπαιο σε τουρνουά Grand Slam.

Το Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης είχε δύσκολο έργο απέναντι στον υπερδίμετρο και με απίστευτο σερβίς Αμερικανό Τζον Ίσνερ, τον νίκησε όμως σε δύο ώρες και 39 λεπτά με 3-0 και "γεμάτα" σετ (7-6, 7-6, 7-5), καθώς η κλάση του έκανε τη διαφορά στις λεπτομέρειες.

Μπροστά του τώρα ο Ελβετός άσος θα βρει τον Γάλλο Ρισάρ Γκασκέ, που πραγματοποιεί με τη σειρά του πολύ καλή πορεία στο τουρνουά όπως αποδεικνύει ο αποκλεισμός του Τσέχου Tόμας Μπέρντιχ με 3-1 (2-6, 6-3, 6-4, 6-1).

Βίοι αντίθετοι, ο Άντι Μάρεϊ βρήκε απέναντί του έναν πολύ δυνατό Κέβιν Άντερσον και αποχαιρέτησε πρόωρα -για τις δυνατότητές του- τη διοργάνωση.

Ο Νοτιοαφρικανός "έκοψε" το δρόμο του Σκωτσέζου προς τον δεύτερο τίτλο στο US Open επικρατώντας ύστερα από πολύ μεγάλη μάχη με 3-1 (7-6, 6-3, 6-7, 7-6) ύστερα από 4 ώρες και 19 λεπτά.

Ο Άντερσον πήρε πρόκριση στα προημιτελικά σε τουρνουά Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του και παλέψει απέναντι στον Ελβετό Σταν Βαβρίνκα για την είσοδο στην τετράδα.