Πολιτική
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2005 13:24

ΠΑΣΟΚ: Εθνική Επιτροπή Έμπνευσης και Διαλόγου για τη νέα γενιά

Τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Έμπνευσης και Διαλόγου για τη νέα γενιά, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στην ημερίδα που οργανώνει στην Αθήνα η Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Νέοι και Ανεργία: Το μέλλον θέλει δουλειά» (διεξάγεται στα γραφεία της ΓΣΕΕ).

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, πρόκειται για «ένα νέο πολιτικό σχήμα που θα μετουσιώνει τους προβληματισμούς των νέων σε πολιτική πράξη, στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν νέοι από όλους τους κοινωνικούς χώρους, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα αγκαλιάσει όλη τη νέα γενιά".

«Η νεολαία σήμερα ζητεί μία ριζικά άλλη σχέση του πολίτη και των εκπροσώπων του, όχι φατρίες εντός των κομμάτων και αξιοκρατία», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Τα ΜΜΕ θα πρέπει να δώσουν στη νέα γενιά τη δυνατότητα να εκφραστεί. Εμείς δίνουμε το βήμα του λόγου στους νέους σήμερα. Το μέλλον θέλει δουλειά και εμείς θα δουλέψουμε σκληρά».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι «μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι αδύνατο και αδιανόητο ο κ. Αλογοσκούφης να υποστηρίξει τον προϋπολογισμό του 2006, ο οποίος ουσιαστικά απορρίφθηκε πριν καν κατατεθεί για συζήτηση στη Βουλή». «Αυτή η κυβέρνηση στερείται πολιτικής, σχεδίου και προϋπολογισμού», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το θέμα της ανανέωσης στο Κίνημα τόνισε ότι «ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ είναι το μεγάλο, πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ, όπου όλοι πρέπει να ενεργούμε ως εγγυητές της ενότητάς του».

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση «τελεί υπό οικονομική επιτήρηση», ενώ εξάλλου, επέκρινε την ηγεσία της Εκκλησίας, υποστηρίζοντας πως «έχει ξεφύγει από το ρόλο της και διχάζει τον ελληνικό λαό».

Πηγή ΑΠΕ