HBOS: Υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη το 2005

Καθώς ελέγχει πλήρως το κόστος λειτουργίας
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2005 12:00

YΨΗΛΟΤΕΡΑ των προβλέψεων κέρδη, εκτιμά ότι θα εμφανίσει το 2005 η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, HBOS Plc, καθώς διατηρεί το κόστος «υπό έλεγχο». Η τράπεζα σχεδιάζει να αγοράσει ίδιες μετοχές αξίας 750 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,3 δισ. δολ.) το επόμενο έτος.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η δανείστρια θα εμφάνιζε κέρδη 84,4 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει στο Εδιμβούργο.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, James Crosby, 49 ετών, επεκτείνει την εταιρική τραπεζική και τις δραστηριότητες ασφαλειών, προκειμένου να προστατεύσει την τράπεζα, η οποία είναι και η μεγαλύτερη τράπεζα υποθηκών της Βρετανίας, από μια μείωση του πληθωρισμού κατοικιών και του δανεισμού των καταναλωτών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσει η ανάκαμψη της αγοράς κατοικιών το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενδέχεται να ωθήσει ξαφνικά της δαπάνες των νοικοκυριών στα ύψη το 2006.

Οι μετοχές της HBOS σημείωναν άνοδο 23,5 πένες, ποσοστό 2,7%, φθάνοντας στις 890,5 πένες στις 8:27 π.μ. στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 34 δισ. λίρες. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει αύξηση 2,2%, μέχρι το χθεσινό κλείσιμο, περίοδος κατά την οποία οι 78 μετοχές που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index έχουν σημειώσει άνοδο 20%.

Τον Αύγουστο, η Bank of England προχώρησε στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού για πρώτη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών, για να βοηθήσει την ανάκαμψη των δαπανών το τρίτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα