Απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2004 13:37

Την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων για την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης, στο περιθώριο της ειδικής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, «για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων στο διάστημα από 20 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου».

Ο κ. υφυπουργός προσθεσε ότι στη συνέχεια και προκειμένου να διαμορφωθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των πρατηρίων, θα συνεχιστεί ο διάλογος με τους εκπροσώπους του κλάδου.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα παραμένουν ανοικτά από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Επιπρόσθετα, για το νυκτερινό ωράριο ισχύει η υποχρέωση των Νομαρχιών να ανακοινώνουν τα πρατήρια που θα λειτουργούν υποχρεωτικά (το 10 έως 20% των πρατηρίων του νομού), προαιρετικά όμως, θα μπορούν να διατηρούν ανοικτά τα πρατήριά τους όσοι ιδιοκτήτες το επιθυμούν.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων και ειδικά στην αμόλυβδη βενζίνη (η αύξηση αγγίζει τα 1,6 λεπτά το λίτρο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου), ο κ. Σαλαγκούδης υποστήριξε ότι στην ελληνική αγορά οι αυξήσεις είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τις αυξήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και χαρακτήρισε μεμονωμένα τα κρούσματα αισχροκέρδειας των τελευταίων ημερών.

Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Ανάπτυξης, σε δέκα μέρες θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφορικά με τα αίτια του μπλακ άουτ της περασμένης Δευτέρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα