Σύσκεψη για τη βελτίωση των οδικών υποδομών στη Βόρεια και Κεντρική Πίνδο

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2004 16:32

Η βελτίωση των οδικών υποδομών του ορεινού όγκου της Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου και η χρηματοδότησή της με αναπτυξιακά κονδύλια θα βρεθούν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης, υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χρήστου Φώλια.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί, αύριο και μεθαύριο (24 και 25 Αυγούστου), στη Σαμαρίνα των Γρεβενών, θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) της Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου.

Η ανάπτυξη-βελτίωση των υποδομών της περιοχής αποτελεί τμήμα μόνο του ΕΑΠ της Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου. Στόχος των προτεινόμενων δράσεων, μεταξύ άλλων, είναι και η οδική σύνδεση τριών περιφερειών της περιοχής, με αφετηρία τον νομό Καστοριάς και κατάληξη τον νομό ¶ρτας.

Με την ανταλλαγή απόψεων που εγκαινιάζει η πρωτοβουλία του κ. Φώλια, θα σχεδιασθεί μία νέα αναπτυξιακή πορεία για τους ορεινούς όγκους. Με την ενίσχυση των πρωτογενών υποδομών, θα γίνει ευκολότερη η πρόσβαση των επισκεπτών και η διακίνηση προϊόντων και θα επιτευχθεί η προστασία και η ανάπτυξη του δασικού πλούτου.

Στη σύσκεψη, όπου θα συζητηθούν και θέματα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας, θα συμμετάσχουν οι γενικοί γραμματείς των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ανδρέας Λεούδης, Ηπείρου, κ. Δημήτρης Πανοζάχος και Θεσσαλίας, κ. Φώτης Γκούπας και οι νομάρχες Γρεβενών, κ. Δημήτρης Ρίγγος, Ιωαννίνων, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα