Assa: Αύξηση της ζήτησης, υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2004 10:17

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 32%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας που παράγει κλειδαριές στον κόσμο, Assa Abloy AB, μετά την αύξηση της ζήτησης για κλειδαριές και μεταλλικές πόρτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 395 εκατ. κορώνες (55,5 εκατ. δολ.) ή 1,07 κορώνες ανά μετοχή, από 299 εκατ. κορώνες ή 0,81 κορώνες ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 8,7% φθάνοντας στα 6,45 δισ. κορώνες.

Η Assa, σημειώνει κέρδη, καθώς η αύξηση των κατασκευαστικών δαπανών έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους λειτουργίας, στην οποία προχώρησε ο επικεφαλής της, Bo Dankis, 49 ετών, ο οποίος πούλησε τμήματα, όπως την κατασκευάστρια θυρών και ηχομονωτικών, Trussbilt. Ο ίδιος, σχεδιάζει τη μείωση του προσωπικού κατά 1.400 θέσεις εργασίας, προκειμένου να εξοικονομήσει 450 εκατ. κορώνες μέχρι το 2005, καθώς τα κέρδη της μειώθηκαν πέρυσι.

Οι μετοχές της Assa, τις οποίες οι κλειδαριές χρησιμοποιούνται στον Λευκό Οίκο, έχουν κερδίσει φέτος ποσοστό της τάξης του 11%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει τα 35,1 δισ. κορώνες. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα