Ο νέος δείκτης FTSE/ASE 140

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2003 10:44

Oπως ήδη έχει ανακοινωθεί στις 20/12/2002, το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνεργασία με τον όμιλο FTSE, παγκόσμιο παροχέα χρηματιστηριακών δεικτών, ξεκινά από σήμερα τον υπολογισμό και τη δημοσίευση του νέου δείκτη FTSE/ASE 140.

Ο δείκτης FTSE/ASE 140 ξεκινά με τιμή βάσης τις 2.000 μονάδες και θα περιλαμβάνει τις 140 μετοχές που σήμερα περιέχονται στους υφιστάμενους δείκτες FTSE/ASE 20 (υψηλής κεφαλαιοποίησης), FTSE/ASE Midcap 40 (μεσαίας kεφαλαιοποίησης) και FTSE/ASE Smallcap 80 (μικρής κεφαλαιοποίησης).

Ο νέος δείκτης θα υπολογίζεται για κάθε ημέρα συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο και θα αναθεωρείται δύο φορές ετησίως τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τους γνωστούς κανόνες που διέπουν τους δείκτες FTSE.

Ο νέος δείκτης FTSE/ASE 140 θα αποτελεί ένα ακριβές σημείο αναφοράς (benchmark) της επίδοσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και θα παρέχει καλύτερη συσχέτιση με ανάλογους δείκτες ξένων χρηματιστηρίων.

Oπως δήλωσε ο Peter de Graaf, Managing Director του FTSE Europe : «Η προσθήκη του νέου δείκτη FTSE/ASE 140 σημαίνει ότι επενδυτές τόσο στη διεθνή όσο και στην εγχώρια αγορά θα μπορούν πλέον να μετρήσουν την επίδοση της ελληνικής αγοράς, κάνοντας χρήση ενός διεθνώς αναγνωρισμένου benchmark».

Επίσης, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ Παναγιώτης Αλεξάκης, ανέφερε : «Ο δείκτης αυτός θα ενισχύσει την εικόνα των ελληνικών εταιρειών τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα