Hannover Re : 53% αύξηση των καθαρών κερδών το γ' τρίμηνο

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003 11:40

ΑΥΞΗΣΗ των καθαρών της κερδών, σε ποσοστό της τάξης 53%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της πέμπτης σε μέγεθος εταιρείας αντασφαλίσεων στον κόσμο, Hannover Re, καθώς η εταιρεία ευνοήθηκε από την άνοδο των τιμών, που σημειώθηκε στην αγορά την οποία δραστηριοποιείται.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν σε 94,2 εκατ. ευρώ (111 εκατ. δολ.) από 61,5 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Η εταιρεία, προβλέπει ότι τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο της χρήσης του 2003 θα ανέλθουν σε 350 εκατ. ευρώ.

Οι εταιρείες αντασφαλίσεων, οι οποίες βοήθησαν ασφαλιστικές εταιρείες όπως της Allianz AG και την Axa SA να διανείμουν το ρίσκο της ευθύνης των πελατών τους, ευνοούνται ακόμη από την αύξηση της ζήτησης μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Wilhelm Zeller, προέβλεψε ότι το επόμενο έτος τα λειτουργικά κέρδη θα αναρριχηθούν σε επίπεδα ρεκόρ, αποτέλεσμα των υψηλών τιμών που επικρατούν στον κλάδο.

«Η Hannover Re έχει κάνει σημαντική δουλειά», ανέφερε ο Oliver Flade, αναλυτής στην HVB Group στο Μόναχο, ο οποίος προβλέπει ότι οι μετοχές της θα βρίσκονται στο «outperform», σε αντίθεση με τις μετοχές των ανταγωνιστριών της.

Οι μετοχές της εταιρείας κέρδιζαν χθες ποσοστό 4,5% κατά την προσυνεδρίαση, μετά από το κλείσιμό τους στα 24,50 ευρώ η μία κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, όπου παρέμειναν αμετάβλητες.

Χθες, η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, Munich Re, ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσει ζημίες την τρέχουσα χρήση και για πρώτη φορά από το 1906, χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός στο Σαν Φρανσίσκο. Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Γαλλίας, Scor SA, εμφάνισε το εννεάμηνο του 2003 ζημίες ύψους 349 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα