Vivendi Universal SA : Κέρδη 131 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2003 10:48

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ κέρδη εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο η εταιρεία Vivendi Universal SA, μετά τη μείωση του χρέους τους, αλλά και το χαμηλότερο κόστος που εμφάνισε, σε σχέση με την πώληση περιουσιακών της στοιχείων.

Τα καθαρά κέρδη της ιδιοκτήτριας της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο, ανήλθαν σε 131 εκατ. ευρώ (157 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας ύψους 1,23 δισ. ευρώ, που είχε εμφανίσει κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Επτά οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε ζημίες ύψους 186 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι, ο επικεφαλής της, Jean-Rene Fourtou, πούλησε περιουσιακά στοιχεία αξίας μεγαλύτερης των 11 δισ. δολ., μειώνοντας το χρέος της κατά 23 δισ. δολ. και συμφώνησε να προχωρήσει στην πώληση του τμήματος μέσων της στην General Electric Co. H NBC Universal Music, υπέφερε από την πειρατεία, αλλά και την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ το έτος που πέρασε.

Το καθαρό χρέος της εταιρείας υποχώρησε στα 12,8 δισ. ευρώ και θα υποχωρήσει περαιτέρω, στα περίπου πέντε δισ. ευρώ στο τέλος του επόμενου έτους, σύμφωνα με τη διοίκηση της Vivendi, η οποία επανέλαβε ότι θα εμφανίσει κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

Το τρίτο τρίμηνο, τα κέρδη της τονώθηκαν και από τα έσοδα ύψους 144 εκατ. ευρώ, που προέκυψαν από την πώληση μέρους των μετοχών της στην Sogecable SA.

Χθες, οι μετοχές της Vivendi κέρδιζαν 29 σεντς ή 1,5%, φθάνοντας στα 19,43 ευρώ η μία στο Παρίσι, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Ιουλίου του 2002. Συνολικά φέτος οι μετοχές της εταιρείας έχουν κερδίσει ποσοστό 26%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα