Υπερδιπλάσια κέρδη για την Toshiba

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 12:46
REUTERS/KIM KYUNG HOON

Υπερδιπλάσια κέρδη ανακοίνωσε η Toshiba για το τέταρτο τρίμηνο του 2010 χάρη στην αύξηση των πωλήσεων των τσιπ μνήμης NAND και των οθονών υγρών κρυστάλλων, που χρησιμοποιούνται στα tablets και στα smartphones.

«Τα smartphones πωλούν πολύ, καθιστώντας ισχυρή τη ζήτηση για τα προϊόντα μνήμης της Toshiba», παρατηρεί διαχειριστής κεφαλαίων στη Shinkin Asset Management.

Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τον στόχο για τις ετήσιες πωλήσεις της, ωστόσο αναβάθμισε τις προβλέψεις για τα καθαρά και τα προ φόρων κέρδη της. Επίσης, διατήρησε αμετάβλητη την εκτίμηση για τα ετήσια λειτουργικά κέρδη.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Toshiba εκτιμά ότι τα λειτουργικά κέρδη του οικονομικού έτους θα διαμορφωθούν σε 250 δισ. γεν (3,05 δισ. δολ.), έναντι 269,9 δισ. γεν που αναμένουν οι οικονομολόγοι.

Η πρόβλεψη για τις πωλήσεις μειώθηκε κατά 5,7% στα 6,6 τρισ. γεν, ενώ η πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη αυξήθηκε στα 100 δισ. γεν από 70 δισ. γεν.

Για το τρίμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 37,5 δισ. γεν έναντι 14,5 δισ. γεν πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα