Σε ανοδική τροχιά το ευρώ

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 13:11

Ανοδικά κινείται το ευρώ, έχοντας αναρριχηθεί νωρίτερα σε υψηλό 10 ημερών, μετά τα σχόλια αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και τη δημοσίευση θετικών οικονομικών στοιχείων στην ευρωζώνη και τη Γερμανία.

Ωστόσο, όπως παρατηρούν traders, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα στερείται δυναμικής λόγω των ανησυχιών για εξάπλωση των ταραχών στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή και του πλήγματος που δέχθηκε το κυβερνών κόμμα της Γερμανίας στις εκλογές στο Αμβούργο την Κυριακή.

Ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Επίσης, ο Έβαλντ Νοβότνι ανέφερε ότι η ΕΚΤ δεν βλέπει ενδείξεις δευτερογενών πληθωριστικών πιέσεων προς το παρόν, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο θέμα των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο γερμανικός δείκτης Ifo σημείωσε άνοδο για ένατο συνεχή μήνα, ενώ η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της ευρωζώνης επιταχύνθηκε περισσότερο του αναμενόμενου.

Στις 12:59 (ώρα Ελλάδας), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3689 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου / γεν στα 83,13 γεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα