Προς διατήρηση της παραγωγής αμετάβλητης ο ΟΠΕΚ

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 09:12

Υπέρ της διατήρησης αμετάβλητης της ημερήσιας παραγωγής του ΟΠΕΚ τάχθηκε ο προεδρεύων του καρτέλ και υπουργός Φυσικών Πόρων του Ισημερινού, Γκερμάνικο Πίντο, λίγες ώρες πριν την έναρξη της υπουργικής συνόδου του οργανισμού στη Βιέννη.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια λογική σταθερότητα στις τιμές και αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να διαφοροποιήσουμε τις συνθήκες παραγωγής», δήλωσε ο Πίντο κατά την άφιξή του στην αυστριακή πρωτεύουσα, αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινίσει αν έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των υπολοίπων 12 μελών του καρτέλ.

Στην πλειοψηφία τους οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ έχουν ταχθεί υπέρ της διατήρησης της ημερήσιας παραγωγής στα σημερινά επίπεδα των 24,84 εκατ. βαρελιών, καθώς επικρατεί ικανοποίηση στους κόλπους του καρτέλ με τις τιμές να διαπραγματεύονται μεταξύ των 70 και των 80 δολαρίων.

Xθες, ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Αλί αλ-Ναΐμι υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος αλλαγής των ορίων παραγωγής, εκτιμώντας ότι οι τιμές πετρελαίου βρίσκονται στο σωστό εύρος.

«Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι με την αγορά, η οικονομία πάει καλά και θα πάει ακόμα καλύτερα στο μέλλον, και γι’ αυτό δεν βλέπουμε λόγο να διαταραχθεί αυτή η ευχάριστη κατάσταση», δήλωσε από τη Βιέννη. «Οι τιμές παρέμειναν στο εύρος των 70-80 δολαρίων. Αυτή είναι μια πολύ ευχάριστη κατάσταση», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα