Ρόμπεϊ: Να προσδιορίσουμε τους τεχνικούς όρους του μηχανισμού στήριξης

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 13:48
UPD:14:41

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα, αν χρειαστεί, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε, αν μας το ζητήσουν οι Έλληνες» ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνοντας εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι θαρραλέα και προχωρεί σε ρήξη με το παρελθόν».

Ο κ. Ρόμπεϊ αναγνώρισε πάντως πως το συμφωνημένο σχέδιο αρωγής «δεν θα είναι αξιόπιστο παρά μόνον αν γίνει επιχειρησιακό» και πρόσθεσε πως ήδη διεξάγονται συζητήσεις για να προσδιοριστούν οι συγκεκριμένοι τεχνικοί όροι του μηχανισμού.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, στα μέσα Απριλίου, «θα βρει λύσεις στα προβλήματα που απομένουν, εφόσον υφίστανται ακόμη».

Αναφερόμενος γενικότερα στα δημοσιονομικά ελλείμματα εντός της Ευρωζώνης επισήμανε ακόμη ότι η ΕΕ θα αναγκαστεί να λάβει σκληρά μέτρα για να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. «Όταν κοιτώ την ατζέντα, τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τις δημοσιονομικές προκλήσεις, θα αναγκαστούμε να λάβουμε μη δημοφιλή μέτρα» σημείωσε.

ΕΕ: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το ευρώ»

Την ίδια στιγμή, την εμπιστοσύνη της ΕΕ στο ευρώ – παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα – εξέφρασε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμέλια Τόρες.

«Το ευρώ είναι ένα ισχυρό και σταθερό νόμισμα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», δήλωσε η κ. Τόρες ερωτηθείσα σχετικά με το ευρωπαϊκό νόμισμα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όσον αφορά στο επιτόκιο ενός πιθανού δανείου προς την Ελλάδα, τόνισε ότι αυτό θα καθοριστεί όταν έρθει η ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα