Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010 09:00

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ο κίνδυνος διπλής ύφεσης χτυπάει τις αγορές μετοχών. Απώλειες 3,42% στο ΧΑ - Πιέσεις σε ευρώ, μέταλλα και πετρέλαιο".

"Το επιδεινούμενο κλίμα στις ξένες χρηματαγορές επέδρασε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο ΧΑ που χθες δέχθηκε ισχυρότατο χτύπημα, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει μειωμένος κατά 3,42% και τον τραπεζικό να μετράει απώλειες 3,5%. Το ηθικό των επενδυτών στις διεθνείς αγορές κλονίστηκε από τις προειδοποιήσεις κορυφαίων οικονομολόγων για τον κίνδυνο διπλής ύφεσης και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού" γράφει στο σημερινό της φύλλο η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "ΣΕΒ: Ανάπτυξη με ιδιώτες και όχι κρατική παρέμβαση. Φοροαπαλλαγές και μείωση της γραφειοκρατίας ζητεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "φοροαπαλλαγές αντί επιδοτήσεων, μείωση της κυριαρχίας του κράτους στην οικονομία και αποδέσμευση του δυναμισμού του επιχειρηματικού κόσμου μέσω της απελευθέρωσης των αγορών και της μείωσης της γραφειοκρατίας, προτείνει ο ΣΕΒ ως μόνη λύση για την οριστική απεμπλοκή της χώρας από τα δεινά του υπερδανεισμού και την επαναφορά της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ψυχρολουσία από ΣΕΒ για τον αναπτυξιακό. Γραφειοκρατικός και αναποτελεσματικός ο νόμος, τονίζουν οι επιχειρηματίες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληρή γλώσσα για τις επιλογές της υπουργού Οικονομίας Λ. Κατσέλη, χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος. Απορρίπτει τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του αναπτυξιακού νόμου, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό. Παράλληλα, εξαπολύει δριμύ κατηγορώ για τις επιλογές του υπουργείου, τονίζοντας ότι αυτές δεν δημιουργούν ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ξέσπασμα των βιομηχάνων για καθυστέρηση των αναπτυξιακών μέτρων. Την ταχεία μείωση της κρατικής κυριαρχίας και του παρεμβατισμού στην οικονομία ζητεί ο ΣΕΒ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ταχεία μείωση της κρατικής κυριαρχίας και του παρεμβατισμού στην οικονομία, με την απελευθέρωση όλων των αγορών και απελευθέρωση του δυναμισμού των υγιών δημιουργικών δυνάμεων της χώρας είναι οι δύο άξονες που απαιτούνται για μία ολοκληρωμένη αναπτυξιακή προσπάθεια, σημειώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα