Διαβούλευση για δικαιώματα έρευνας εντοπισμού γεωθερμικού δυναμικού

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010 14:34

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση στο www.opengov.gr έθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Σχέδιο Προκήρυξης με τίτλο: «Διακήρυξη Δημόσιου Διεθνούς Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εκμίσθωση του Δικαιώματος Έρευνας Γεωθερμικού Δυναμικού Μη Ερευνημένου Μεταλλευτικού Χώρου».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, σκοπός του Σχεδίου είναι να αποτελέσει πρότυπο για μια σειρά προκηρύξεων για εκμίσθωση δικαιωμάτων έρευνας σε μη ερευνημένες περιοχές του ελλαδικού χώρου, στις οποίες έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλες διεθνείς εταιρείες για τον εντοπισμό γεωθερμικού δυναμικού, με πρωτεύοντα στόχο την ηλεκτροπαραγωγή.

Το Σχέδιο έχει συνταχθεί στo πλαίσιο των οριζόμενων στο Μεταλλευτικό Κώδικα, το Ν3175/03 όπως αυτός ισχύει και την απόφαση Δ9Δ,Β/Φ166/οικ18513/ΓΔΦΠ 3512/ 24-8-2009 (ΦΕΚ1819Β/2-9-09) περί όρων και διαδικασίας εκμίσθωσης του δικαιώματος του Δημοσίου για έρευνα και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού. Ωστόσο, έχουν συμπεριληφθεί και στοιχεία από προτάσεις ακαδημαϊκών και επιστημονικών φορέων, προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο της διαβούλευσης.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα