Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Ικανοποίηση για τις ανακοινώσεις του ΥΠΟΙΟ

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 18:54

Την ικανοποίησή της για τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με τη φορολογική πολιτική εξέφρασε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Ειδικότερα, χαρακτήρισε την επαναφορά του αφορολόγητου για ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις «σωστό και δίκαιο μέτρο που λαμβάνεται την κατάλληλη στιγμή, αφού ανακουφίζει άμεσα χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσής τους έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Κασιμάτης αναφέρει ακόμη ότι τα επιμελητήρια της χώρας χαιρετίζουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρόθεση του υπουργού για περιορισμό των κρατικών δαπανών, με συγκεκριμένα μέτρα.

Θετική κρίνεται και η μεταβολή του συστήματος υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ).

Τέλος, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εκτιμά ότι η αναβολή για ένα χρόνο της εφαρμογής των τεκμηρίων διαβίωσης αποδεικνύει την πρόθεση του υπουργού να αποφεύγονται στο εξής οι αιφνιδιασμοί των φορολογουμένων και τη διάθεσή του για διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για την από κοινού διαμόρφωση μιας στρατηγικής αποτελεσματικής καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Κασιμάτης τονίζει ότι τα Επιμελητήρια είναι έτοιμα για δημιουργικό διάλογο με τον υπουργό με στόχο την αντιμετώπιση, με τις μικρότερες απώλειες, της σημερινής οικονομικής κρίσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα