Κοινή επιτροπή με τη Ρωσία για τον προσκυνηματικό τουρισμό

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009 16:11

Τη δημιουργία ειδικής κοινής επιτροπής για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας αποφάσισαν κατά τη συνάντησή τους ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος και ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια κοινή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τρία μέλη από τη Ρωσική Εκκλησία, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Μάρκο, εκπρόσωπο βεβαίως του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί όλο τον προγραμματισμό για τον προσκυνηματικό τουρισμό για όλες τις εποχές του χρόνου» δήλωσε με το πέρας των συνομιλιών ο κ. Μαρκόπουλος, ο πρώτος Ελληνας υπουργός που γίνεται δεκτός από το νέο πατριάρχη Μόσχας.

Υποδεχόμενος τον Έλληνα υπουργό, ο πατριάρχης Κύριλλος χαρακτήρισε μικρότερο του επιθυμητού τον αριθμό των Ρώσων τουριστών, που επισκέπτονται την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η χώρα μας «έχει τόσες πολλές θαυμάσιες και ελκυστικές για τους Ρώσους τοποθεσίες, που ελπίζουμε ότι στο μέλλον οι σχέσεις μας στον τομέα του τουρισμού και των προσκυνηματικών επισκέψεων θα είναι ακόμα πιο έντονες».

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους με το πέρας των συνομιλιών στην πατριαρχική κατοικία της Μόσχας ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι ο πατριάρχης Κύριλλος αναφέρθηκε στη "ζεστή" σχέση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο κ. Μαρκόπουλος είχε επίσης σήμερα διαβουλεύσεις με την τοπική κυβέρνηση της Μόσχας για την καλύτερη προώθηση της διαφημιστικής εκστρατείας της Ελλάδας στην ευρύτερη περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας, συμμετείχε στην πρώτη προβολή της ταινίας "Ελ Γκρέκο" του Γιάννη Σμαραγδή στη ρωσική αγορά και θα παρευρεθεί απόψε σε εκδήλωση για την προβολή του νομού Έβρου ως τουριστικού προορισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα