ΑΤ&Τ: Αγωγή κατά της Verizon για «παραπλανητική διαφήμιση»

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 14:07
UPD:14:14

Αγωγή κατά της Verizon κατέθεσε η αμερικανική πάροχος κινητής τηλεφωνίας ΑΤ&Τ, κατηγορώντας την ανταγωνίστριά της ότι χρησιμοποιεί παραπλανητική διαφήμιση, στην οποία υποστηρίζει ότι το δίκτυο κάλυψής της είναι ευρύτερο του αντίστοιχου της ΑΤ&Τ.

Η αγωγή της εταιρείας έρχεται λίγες ημέρες προτού η Verizon κυκλοφορήσει στην αγορά ένα νέο κινητό τηλέφωνο, το οποίο θεωρείται ως η μεγαλύτερη απειλή για το iPhone που στις ΗΠΑ λειτουργεί αποκλειστικά στο δίκτυο της AT&T.

Η διαφημιστική εκστρατεία της Verizon επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει τα παράπονα των χρηστών του iPhone σχετικά με το δίκτυο της ΑΤ&Τ, το οποίο σύμφωνα με αναλυτές έχει επιβαρυνθεί εξαιτίας της πρωτοφανούς δημοτικότητας του συγκεκριμένου μοντέλου που έχει κατασκευάσει η Apple και το οποίο απαιτεί μεγάλες μεταφορές δεδομένων.

Όπως υποστηρίζει η AT&T στην αγωγή, η διαφήμιση της Verizon υπαινίσσεται ότι η κάλυψη περιοχών εκτός του δικτύου 3G της ΑΤ&Τ, όπως φαίνεται στο χάρτη που χρησιμοποιεί, δεν υφίσταται, ενώ στην πραγματικότητα υφίσταται, αλλά έχει χαμηλότερες ασύρματες ταχύτητες.

Η ΑΤ&Τ απαιτεί άμεση έκδοση διάταξης που να απαγορεύει τις συγκεκριμένες διαφημίσεις και την καταβολή αποζημιώσεων που δεν προσδιορίζονται.

Η εταιρεία κατηγορεί επίσης την ανταγωνίστριά της ότι έχει κάνει ψευδή διαφήμιση με σκοπό να βλάψει την ικανότητα της ΑΤ&Τ να ανταγωνιστεί, με αποτέλεσμα η ενάγουσα να χάσει «ανυπολόγιστο μερίδιο αγοράς» και το καλό όνομα που είχε στους πελάτες της.

Η Verizon αρνείται, από την πλευρά της, τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η διαφήμιση σαφώς δηλώνει ότι οι καθορισμένες περιοχές στο χάρτη διαφοροποιούνται ανάμεσα σε περιοχές κάλυψης 3G και σε περιοχές πιο αργών δικτύων.

Η Verizon ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα το μοντέλο Motorola Droid – μία συσκευή η οποία συνοδεύεται από πολύ θετικές εκθέσεις και αποτελεί το πρώτο προϊόν συνεργασίας της με τη Google, καθώς θα λειτουργεί με βάση το σύστημα Android.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα