Sony Ericsson: Κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 10:49

ΚΕΡΔΗ υψηλότερα των προβλέψεων εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης η εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Sony Ericsson η οποία απέσπασε σύμφωνα με ανακοίνωσή της μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το τέταρτο τρίμηνο αλλά και ολόκληρο το 2007.

Η Sony Ericsson, η οποία ανήκει στην Ericsson και τη Sony Corp. αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 501 εκατ. ευρώ από 384 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του έτους και 502 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters προέβλεπαν ότι τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας το τέταρτο τρίμηνο θα ήταν 459 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις 3,77 δισ. ευρώ έναντι πρόβλεψης 3,76 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Sony Ericsson ο μέσος όρος τιμής πώλησης των κινητών της, δείκτης κερδοφορίας, αυξήθηκε στα 123 ευρώ από 120 ευρώ το τρίτο τρίμηνο. Αναλυτές προέβλεπαν ότι ο μέσος όρος τιμής κινητών θα ήταν το τέταρτο τρίμηνο 121 ευρώ.

Ο νέος πρόεδρος της Sony Ericsson, Hideki "Dick" Komiyama, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτήν τον Νοέμβριο, είπε ότι στόχος της εταιρείας παραμένει να καταστεί μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

Η εταιρεία αύξησε το μερίδιο αγοράς της κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες το 2007, το οποίο διαμορφώθηκε λίγο πιο πάνω από 9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα