BASF: Απροσδόκητη άνοδος της κερδοφορίας στο δ' τρίμηνο

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008 09:56
UPD:09:59

ΑΝΩΤΕΡΑ των προβλέψεων των αναλυτών ήταν τα κέρδη της BASF στο τέταρτο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, καταγράφοντας άνοδο 8,3%, λόγω της μεγαλύτερης ζήτησης για υψηλότερων περιθωρίων καταλύτες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των εκπομπών ρύπων από τα οχήματα.

Τα κέρδη του μεγαλύτερου ομίλου χημικών σε παγκόσμιο επίπεδο ενισχύθηκαν στα 793 εκατ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για 727 εκατ. ευρώ. Tο αντίστοιχο διάστημα του 2006 τα κέρδη του είχαν διαμορφωθεί σε 732 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα ανήλθαν σε 14,7 δισ. ευρώ από 14,5 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα «έβλεπαν» στα 15 δισ. ευρώ.

Η BASF προβλέπει κέρδη ρεκόρ για το 2008. Ο διευθύνων σύμβουλός της Χουέργκεν Χάμπρεχτ έχει δαπανήσει περισσότερα από οκτώ δισ. δολάρια σε εξαγορές από τις αρχές του 2006, προκειμένου να απομακρύνει την εταιρεία από τα εμπορεύματα και να την κατευθύνει προς περισσότερο κερδοφόρες αγορές. Μεταξύ άλλων, ο γερμανικός όμιλος απέκτησε και την εταιρεία Engelhard, έναντι τιμήματος 4,8 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές του ενισχύθηκαν την περασμένη χρονιά στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατά 13%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα