Περσεύς: Διεύρυνση των ετήσιων ζημιών στον όμιλο

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 15:17
UPD:15:20

Μείωση της τάξεως του 4% εμφάνισε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας Περσεύς και διαμορφώθηκε στα 43,9 εκ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) διαμορφώθηκαν σε ζημιές 2,06 εκ. ευρώ από κέρδη 4,39 εκ ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 8,24 εκ ευρώ από ζημιές 809 χιλ. ευρώ το 2006.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι σημαντικότεροι παράγοντες που συνετέλεσαν στην εμφάνιση ζημιών είναι οι ζημιές που προέρχονται από τις θυγατρικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, και κυρίως αυτές της θυγατρικής ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΡΟΔΟΥ ΑΓΕΕ, καθώς και ο σχηματισμός συμπληρωματικής πρόβλεψης για κάλυψη ζημιών επίδικων απαιτήσεων ύψους τριών εκ. ευρώ περίπου.

Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 46,9 εκ. ευρώ από 43,9 εκ ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 7%, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) διαμορφώθηκαν σε 117 χιλ. ευρώ από 4,41 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές 5,47 εκ. ευρώ από κέρδη 31 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα