Ε.Ε.: «Ναι» σε ενέργειες συγχρηματοδότησης στον Ελαιώνα

Απάντηση του Επιτρόπου Στ. Δήμα στον Δημ. Παπαδημούλη
Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008 11:20

Τη δυνατότητα συγχρηματοδότησης από κοινοτικά κονδύλια, αν αυτό ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές, έργων αστικής ανάπλασης στον Ελαιώνα Αττικής υπογραμμίζει ο Έλληνας Επίτροπος περιβάλλοντος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥN Δημ. Παπαδημούλη.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί από την Κομισιόν αν διαθέτει στοιχεία για τη μελλοντική χρήση των εκτάσεων του Ελαιώνα, αν έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για τα σχέδια οικοδόμησης και εμπορικής εκμετάλλευσης των ελεύθερων χώρων, ποια θεωρεί την καλύτερη εκμετάλλευση των χώρων του Ελαιώνα και τέλος αν θα μπορούσε να συγχρηματοδοτήσει προγράμματα για τη δημιουργία χώρων πρασίνου και πάρκων.

Όσον αφορά στην δυνατότητα συγχρηματοδότησης, ο κ. Δήμας τονίζει πώς «δυνατότητες χρηματοδότησης έργων που προβλέπουν διάφορες ενέργειες αστικής ανάπλασης, περιλαμβανομένων των μέτρων περιβαλλοντικής αποκατάστασης και της δημιουργίας χώρων πρασίνου, είναι δυνατόν να περιληφθούν σε διάφορα επιχειρησιακά προγράμματα (είτε στα σχετικά περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα είτε στο τομεακό επιχειρησιακό πρόγραμμα για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη) για την περίοδο 2007-2013, υπό την προϋπόθεση ότι τα έργα αυτά ανταποκρίνονται στα γενικά κριτήρια επιλεξιμότητας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα