FTD: Το 2000 άρχισαν οι παρακολουθήσεις από την Deutsche Telekom

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008 14:15
UPD:14:33
REUTERS /INA FASSBENDER

Οι πρώτες περιπτώσεις παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που ζητήθηκαν από την Deutsche Telekom τοποθετούνται το 2000 και αφορούν δημοσιογράφους της εφημερίδας Financial Times Deutschland (FTD), αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Μέχρι στιγμής, το περιοδικό Capital, που ανήκει όπως και οι FTD στον εκδοτικό όμιλο Gruner + ((Bertelsmann), ήταν το μοναδικό όργανο Τύπου που είχε πέσει θύμα των δραστηριοτήτων της Deutsche Telekom , στο πλαίσιο του σκανδάλου παρακολουθήσεων που αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο.

Οι Financial Times Deutschland αποκαλύπτουν σήμερα ότι η Deutsche Telekom είχε αναθέσει από το 2000 σε εταιρεία παρακολουθήσεων την εξέταση των τηλεπικοινωνιών, και όχι μόνο κατά την περίοδο 2005 και 2006, όπως είχε παραδεχθεί μέχρι σήμερα.

Η παρακολούθηση αφορούσε κυρίως έναν δημοσιογράφο των FTD, ο οποίος δημοσίευε συχνά αποκλειστικά θέματα κοινωνικού περιεχομένου.

Δεν έχει γίνει σαφής η ταυτότητα του προσώπου που είχε ζητήσει τις παρακολουθήσεις, που είχαν ως στόχο να εντοπίσουν την πηγή των διαρροών προς τον Τύπο από μέλη του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Telekom.

Η εταιρεία διέψευσε κατηγορηματικά χθες ότι ο σημερινός της πρόεδρος Ρενέ Ομπερμαν, ο οποίος ανέλαβε τη θέση στο τέλος του 2006, εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι απέκρυψε την πρώτη περίπτωση παρακολουθήσεων που ανακαλύφθηκε το 2007 στους κόλπους της εταιρείας, επί της προεδρίας του Ρενέ Ομπερμαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα